باز شدن زخمهای کهنه میان اصلاح طلبان
هرچه فضای کشور انتخاباتی تر می شود، زخمهای کهنه نیز میان برخی طیفهای سیاسی دوباره نمایان میشود.
به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله، در حالیکه تاکنون تلاش زیادی برای یکدست شدن جبهه اصلاحات برای انتخابات آینده مجلس انجام شده، برخی شواهد نشان میدهد که اختلافات قدیمی میان چهرهها و جریانات این جناح یکبار دیگر در حال آشکار شدن است.
شورای مشورتی رئیس بنیاد باران که در انتخابات ریاست جمهوری 92 عارف را مجبور به کناره گیری کرد، اینک تلاش میکند کل جریان اصلاحات را به نحوی زیر مجموعه راهبردهای انتخاباتی خود قرار دهد.
این شورا که اینک با اضافه شدن تعدادی از نمایندگان احزاب، نام شورای راهبردی اصلاحات را بر خود گذاشته است، تلاش کرده تا کلیه احزاب اصلاح طلب را تحت کنترل و هدایت خود در بیاورد.
با این وجود حزب اعتماد ملی و مجموعه باقیمانده از نزدیکان مهدی کروبی – یکی از سران فتنه- چندی قبل همایش این حزب را برای اولین بار پس از فتنه 88 برگزار کرد و اکنون خود را برای انتخابات آینده آماده می کند.
اخیرا قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی گفته است: در آخرین جلسه شورای مرکزی این حزب تصمیم گرفته شد که اعتماد ملی به صورت فعالتر در تهران و سراسر کشور فعالیت های خود را دنبال کند.
بر پایه این گزارش حجت الاسلام رسول منتجب نیا در نشست خبری خود با اشاره به اینکه احکام دبیران حزب استانی صادر و ابلاغ شده است، افزود: ما خواستار این شده ایم که دفاتر استانی حزب فعالیت خود را بیشتر کنند. وی همچنین گفت: آخرین جلسه شورای مرکزی حزب پنج شنبه گذشته برگزار شد و در این جلسه قرار شد که دفاتر استان ها و شهرستان ها و شاخه های جوانان و بانوان حزب فعالتر شوند. همچنین تصمیم گرفته شد کمیته انتخابات حزب در مرکز استان ها نیز زیر نظر دفتر سیاسی تشکیل شود و یک پایگاه اطلاع رسانی نیز به عنوان تریبون منحصر به فرد حزب راه اندازی میشود.
اما منتجب نیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که در این جلسه درباره نحوه ارتباط حزب اعتماد ملی با شورای راهبردی اصلاحات نیز تبادل نظر انجام گرفت خاطر نشان کرد: در شورای راهبردی صحبت هایی برای دور زدن احزاب مطرح شده که ما با این مواضع مخالفیم، زیرا قرار بود احزاب مجور فعالیت باشند.
وی ادامه داد: در همین جلسه شورای مرکزی تصویب شد که حزب اعتماد ملی هویت مستقلی دارد و این حزب تلاش میکند تا با اصلاح طلبان به وحدت برسد به این شرط که هویت حزبی اعتماد ملی حفظ شود. اعتماد ملی با وحدت و انسجام با اصلاح طلبان همکاری میکند اما اگر احساس شود شورای راهبردی اصلاح طلبان قصد دور زدن احزاب را داشته باشند به صورت مستقل وارد انتخابات میشود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین افزود: بعد از انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 من اولین فردی بودم که طرح وحدت اصلاح طلبان را مطرح کردم. در این طرح بزرگان اصلاحات مثل رئیس بنیاد باران، آقای هاشمی و عارف محور و هسته مرکزی می شدند و شورای مشورتی اتاق فکر می شد و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به عنوان بازوی اجرایی فعال می شد که بزرگان اصلاحات از این طرح استقبال کردند با این وجود ما از این طرح اکنون فاصله گرفته ایم و در میانه راه اشتباهی رخ داده که این اشتباه باید رفع شود. باید استان ها هم برای خود تصمیم گیری کنند. من معتقدم برای جبران این اشتباه دیر نشده و این انحراف باید جبران شود.
وی ادامه داد: من خدمت رئیس بنیاد باران و هاشمی هم رفته ام و گفته ام دخالت شورای راهبردی در امور استان ها خطرناک است و آنها گفته اند اجازه این دخالت را نمی دهیم اما عدهای سماجت کرده و راه را ادامه داده اند. اکنون حزب اعتماد ملی در شورای راهبردی اصلاحات هیچ نماینده ای ندارد و رضا نوروز زاده نیز به عنوان یک شخص و نه نماینده این حزب در این شورا حضور دارد. من معتقدم اگر این اختلافات ادامه پیدا کند اصلاح طلبان شکست خواهند خورد. این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: اگر طرح شورای راهبردی اجرا شود احزاب نادیده گرفته می شوند و به همین دلیل ما با این شورا مخالف هستیم.
اختلاف باقیمانده های حزب اعتماد ملی با جریان نزدیک به رئیس بنیاد باران البته بیشتر همان اختلافی است که مهدی کروبی را از جریان اصلاحات جدا کرد و به سمت تاسیس این حزب کشاند. کروبی در انتخابات 84 با بی توجهی رئیس دولت اصلاحات و هاشمی تصمیم گرفت وارد انتخابات بشود و در سال 88 نیز وقتی رئیس بنیاد باران از موسوی حمایت کرد وی تصمیم گرفت به صورت مستقل وارد انتخابات ریاست جمهوری بشود. اساسا کسانی که نزدیکان مهدی کروبی در حزب اعتماد ملی هستند همان هایی بودند که به رئیس بنیاد باران و نزدیکانش در جبهه اصلاحات نقد داشته و اینک این اختلافات ادامه همان اختلافات قدیمی است.
با این وجود، اظهارات قائم مقام حزب اعتماد ملی سبب نگرانی در حامیان محور هاشمی، روحانی و رئیس دولت اصلاحات نیز شده است.
همچنانکه روزنامه آرمان در این باره نوشته است: پس از انتخابات ریاستجمهوری یازدهم، اصلاحطلبان اعلام کردند برای انتخابات مجلس دهم با اعتدالگرایان ائتلاف خواهند کرد. اما رسول منتجبنیا گفته است که شورا مسیری انحرافی طی میکند. این شبیه همان تز سال 81 یعنی عبور از رئیس دولت اصلاحات است که در نتیجه حزب اعتمادملی در انتخابات دهه 80 کاندیداهای جداگانهای معرفی میکرد. این تز که بارها به شکست اصلاحطلبان منجر شده اگر این بار با شعار عبور از روحانی مطرح شود بیگمان «شکست بزرگ» سال 84 را بازسازی خواهد کرد.
|