سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سرباز حریم ولایت



پاسخ به سوالات ...حجه الاسلام مهندسی

سخنان حجت الاسلام والمسلمین مهندسی در برنامه سمت خدا مورخ 16 فروردین 1389

سوال – خدا رابطه اش با بنده ی گناهکار و کسانی که بعضی مواقع غافل می شوند و حرفهایش را گوش نمی کنند و یا کسانی که دائم گناه میکنند ، چگونه است ؟

پاسخ - ما بخاطرظرفیت کم خودمان و نظرات تنگی که در روابط ما حاکم است ، بعضا آنچه که من از شما می خواهم اگر شما انجام ندهید از دست شما گلایه میکنم ، روابط این طوری است . ولی در ارتباط با خدای متعال ما با رحمت بی نهایت روبرو هستیم . یعنی این طور نیست که اگر ما خلافی مرتکب شدیم و بعد برگشتیم و عذر خواهی کردیم و همین که از کارمان پشیمان شدیم و حتی در برخی روایت داریم که اگر گناهی را بنده مرتکب شد ، من بلافاصله آنرا ثبت نمیکنم تا راه بازگشت باشد تا هفت ساعت فرصت می دهد ، اگر توبه کرد و بازگشت که آنرا ثبت نمیکند و اگر توبه نکرد آنرا ثبت می کند ولی اگر باز توبه کرد آنرا پاک میکند . رابطه خودمان با خدا را مقایسه نکنیم . ما ظرفیت محدود داریم ، ما تنگ نظر هستیم ، ما سعه ی صدر نداریم ، حتی پیامبران و اولیاءالله هم با کسانی که گناه می کردند خوب برخورد می کردند و رفتارشان با ما فرق میکرده است .

فردی خدمت امام حسن (ع) آمد و هر چه از دهانش آمد گفت ولی امام گفت : تو غریب هستی ، بیا برویم منزل ، خسته ای و غذا نداری ، بارت را به من بده یعنی دراین برخوردها مهر و محبت نشان می دادند . خدا خودش می گوید : بدی را با نیکی پاسخ بده و بعد خودش این کار را نمی کند ؟ این کار برای انسانهای بزرگ است کسانی که سعه ی صدر دارند . بنابر این این طور نیست که اگر ما غفلتی کردیم و خلافی مرتکب شدیم و توبه کردیم ، خدا نبخشد . در ضمن اگر ما موفق به توبه می شویم ، نشانه ی این است که اول خدا به ما توفیق توبه را داده و بعد ما توبه کرده ایم . پس در توبه اول عنایت او شامل حال ما شده و بعد ما احساس کردیم که این کار اشتباه بوده و توبه می کنیم .

یعنی توبه هم یک توفیقی از جانب خداست . و به هرکس این توفیق را نمی دهد و باز لطف اوست که شامل حال ما شده است . ما نباید بگوییم که خدایا من توبه کردم ، تو قبول کن بلکه باید بگوییم که خدا از تو تشکر میکنیم که توفیق توبه را به ما دادی و به من اجازه دادی که برگردم . وقتی که ما پشیمان هستیم و توبه کرده ایم و دیگر نمی خواهیم گناه را تکرار کنیم پس نگرانی ما از چیست ؟ خیلی ها سوال می کنند که ما توبه کرده ایم و خدا هم قبول می کند ولی سنگینی بار گناه که بر دوش ما است را چکار کنیم ؟ این احساسی که در من پیدا شده را چکار کنیم ؟ این دو حالت دارد.

یک حالت توبه است ، این را مطمئن باشید که وقتی خدا وعده داده ، خلاف وعده عمل نمیکند . توبه را پذیرفته بشرطی که پشیمان شده باشیم و دیگر نخواهیم که آن گناه را تکرار کنیم . اتفاقا این احساس شرمندگی لطف خداست. اگر انسان خلافی مرتکب شده و این احساس شرمندگی را داشته باشد دیگر دنبال آن خلاف نمی رود ولی اگر آن احساس شرمندگی از بین برود ممکن است که با بطرف آن خلاف برود . پس همین احساس شرمندگی مانع از آن میشود که به دنبال خلاف برود . این احساس قشنگی است که انسان در مقابل مولای خودش خجالت بکشد و ادب را نشان بدهد . در از ناحیه خداوند همیشه باز است و هیچگاه نمی گوید که من در را می بندم . خدا می گوید تو بر نمی گردی ، خوب برگرد . پس باز در حال گناه نظر لطف خداوند به او هست ولی او توجه نمیکند . در حدیث قدسی داریم که آنهایی که به من پشت کرده اند اگر می دانستند که من چقدراین ها را دوست دارم و مشتاق آنها هستم ، از شوق می مُردند . هیچ وقت خدا دست رد به سینه ی بنده ای نمی زند و هیچ وقت با کسی قهر نمی کند .

این ما هستیم که با او قهر می کنیم . وقتی ما با او قهر کردیم ، گرفتار قهر اومی شویم . یعنی قهر او عکس العمل قهر ماست . چون ما به او پشت کرده ایم از رحمت های ویژه او برخوردار نمی شویم . شما وقتی پشت به نور کرده اید و رو به سایه آورده اید ، از نور بهره ای نمی برید . و این است که نور رویش را از شما گرفته است . بازدارندگی و باز داشت از ناحیه خداوند نیست . نکته ای که هست این است که ما باید حواسمان جمع باشد که از لطف بیکران حق سوء استفاده نکنیم . قرآن می فرماید : خدا که این همه به تو لطف می کند ، چرا تو مغرورانه برخورد می کنی ؟ آیا نتیجه ی این همه لطف و صفا و مهربانی این بود که تو از اینها سوء استفاده کنی . در روابط اجتماعی ما اگر کسی در ظاهر مهر و محبت نشان می دهد و دیگری مرتب سوءاستفاده می کند ، ارزیابی مردم نسبت به این شخص چگونه است ؟ این را انسان موفقی میدانند ؟ هیچ عاقلی این حرکت را قبول میکند یا او را سرزنش میکنند . پس در مقابل خدا هم ما این ارزیابی را داشته باشیم . خدایی که این همه مهربانی می کند و به ما فرصت می دهد و ما باز سوء استفاده می کنیم . اگر می خواست ما را عذاب کند آیا نمی توانست ؟ خدا به ما فرصت می دهد و ما باز هم سوء استفاده می کنیم . ممکن است ما این فرصت ها را چنان در خودمان نابود کنیم که دیگر جای برگشت نباشد .

این نقطه ی خطرناکی است و انسان بدون توبه از دنیا می رود . فرصت توبه از او گرفته میشود . این قدر غرور در ما بوجود می آید که می گوییم : بعداً توبه میکنیم . مگر من چکار کردم ؟ دیگرانی که هزار تا انسان کشته اند ، من و او یکی هستیم ؟ حالا من یک حرف زدم ، یک دروغ گفتم ، یک نگاه کردم ، یک غیبت کردم ، و این ها را کوچک می شماریم . و گناهانی مثل قتل نفس ، دزدی و بمباران کردن یک منطقه را بزرگ می کنیم و می گوییم من که اینها را انجام نداده ام یک غیبت و یک تهمت زده ام و یک نگاه بد کرده ام ، مگر چه شده است ؟ بدترین حالت این است که انسان خلاف را کوچک بشمارد . اگر ما خلاف ها را کوچک شمردیم ، منتظر باشیم که به خلاف های بزرگتر راه پیدا بکنیم . در برخی از روایت داریم که اگر ما از راه گناه به مقصدی می روییم گمان نکنیم که به آرزوی مان می رسیم .

رسول اکرم (ص) می فرماید : کسی که با معصیت و نافرمانی خدا دنبال کاری باشد از مطلوب خود دورتر و از آنچه که می ترسیده ، نزدیک میشود . در ارتباط با سنگینی گناه در مکارم الاخلاق این روایت است که هرگاه خدا خوبی بنده ای را بخواهد ، گناهان او را در برابرش مجسم می کند و بار گناه را بر دوش او سنگین می سازد یعنی احساس گناه را از او نمی گیرد . توبه کرده و توبه اش را قبول می کند ولی این احساس گناه و شرمندگی را از او نمی گیرد زیرا او را دوست دارد و می خواهد این حجابی باشد بین او و گناه و این خوب است . و هرگاه بدی بنده ای را بخواهد از باشد می برد . یعنی بنده گناه کرده و نسبت به گناهانش بی خیال است . مثل بیماری است که مریض است ولی با مُسکن های زیاد اصلا به بیماری اش توجهی ندارد . ولی اگر به مرضش توجه کند این باعث میشود که بیماری اش زیاد نشود و درمان میشود .

سوال – من می خواهم گناهانم را ترک کنم ولی نمی توانم و فقط وقتی گناه میکنم ، عذاب وجدان میگیرم . این چه سودی دارد ؟

پاسخ - این دو بخش است . یک بخش اینکه عذاب وجدان از گناه دارم ، این خوب است و عیبی ندارد . این حس قشنگی است که از ارتکاب بیشتر گناه ، جلوگیری می کند . ولی اینکه می گوید می خواهم ترک گناه بکنم ولی نمی توانم ، ایشان به چند مسئله توجهی نکرده اند . یکی اینکه به زشتی گناه فکر نمی کنند و مرتکب آن می شوند . دوم اینکه مراقبه ندارند . گاهی به زشتی گناه توجه می کنیم اما دقت نمی کنیم که الان خطر متوجه ما هست . سوم در مورد ترک این گناه است که خدا چه جایگزینی هایی به ما داده است ، به این فکر نمی کنیم . وقتی به این مسائل فکر نکردیم ، راحت در فضای گناه می غلطیم ، حواسمان پرت می شوم و شیطان کار خودش را می کند ، باید مراقب بود . ناامید نباشند . همین احساس گناه و شرمندگی نشان می دهد که آثار حیاتی در وجود ایشان هست و جای نگرانی نیست . مراقبت بیشتری بکنند ، انشاءالله موفق می شوند .

سوال – لطف کنید در مورد بیدار کردن برای نماز صبح که فرموده بودید بیشتر توضیح بدهید .

پاسخ - یک بخش مربوط به شخصی است که خواب است و یک بخش مربوط به شخصی است که بیدار است . ما این بحث را مطرح کردیم که کسی که می خواهد بخوابد ، اگر تصمیمش این باشد که من میخواهم بخوابم و برای نماز صبح هم بلند نشوم ، این کار خلافی است . براحتی نمی تواند این تصمیم را بگیرد . این تصمیم اشتباه است . امام سجاد (ع) می فرماید : گناهانی که باعث میشود دعا مستجاب نشود : سوء نیت ، یکی خباثت درونی ، نفاق و دورویی با برادرانش ، بگوید خدا توبه من را قبول نمیکند و دیگر اینکه نمازهای واجب را به تاخیر بیندازد و ترک کند .

پس یک بحث این است که شخصی که می خواهد بخوابد و تصمیم بر نماز ندارد و این کار خلافی است . یک بحث این است که شخص می گوید : من بنا بر این ندارم که نماز نخوانم ، می خواهم بلند شوم و ساعت هم می گذارد و اگر هم ساعت نمی گذارد مصمم است . حالا خوابید و برای نماز بیدار نشد و وقتی بلند شد ، بحث قضای نماز پیش می آید . در اینجا خلافی صورت نگرفته است . زیرا بین خود و خدا جداً تصمیم گرفته بوده که نماز بخواند . و بعد خواب مانده است . ولی کسانی که در اطراف او هستند باید بیشتر حالت تشویقی داشته باشند نه حالت تنبیهی به این معنا که ما باید نهی از ذهنیت او که نمی خواهد بلند بشود و نماز بخواند بکنیم . ا

گر تصمیم دارد که نماز بخواند هم دیگران وظیفه ای ندارند که این کار را بکنند . خود شخص موظف است که اگر بیدار شد ، نمازش را بخواند . تصمیم گرفته و مصمم است که نماز بخواند و خوابیده ، حالا دیگران موظف هستند که او را بیدار کنند ؟ خیر . حالا اگر گفته که من را بیدار بکنید اشکالی ندارد او را بیدار کنید . ما وظیفه نداریم که شخص را از خواب بیدار کنیم مگر با تشویق و ایجاد انگیزه برای بیدار شدن و خواندن نماز . ما از این مسئله ی تربیتی غافل هستیم و فقط به مسئله ی فیزیکی و آن هم با بازتاب منفی توجه میکنیم . تشویق و ترغیب و مهربانی باید حاکم باشد و پدری که دوست دارد فرزندش از نماز صبح محروم نشود ، باید مقدماتی هم فراهم بکند . اینکه قرآن می فرماید : خانواده ات را امر به نماز بکن یعنی برای نماز آماده شان بکن ، فضا سازی کن ، تربیتشان بکن و تشویقشان بکن . ولی صرفا با کتک و اجبار شیوه ی درستی نیست .

بهترین شیوه ی تربیتی ، شیوه ی دوستانه است . باید یک تعامل بسیار زیبا و صمیمی بین مربی و متربی انجام بگیرد تا آن تربیت کارآمد باشد . اگر قرار باشد که متکی بر قدرت انجام بگیرد ، آن بازتابی ندارد . پدر و مادر در تربیت باید در فضای دوستانه با فرزند خود باشند . یعنی در فضای دوستی و محبت رشد و تربیت را انجام می دهد . نباید فرزند را یکباره و با خشونت بیدار کرد بلکه باید در چند مرحله این کار را کرد . کنار فرزند برویم و آرام بگوییم بابا جان وقت نماز است بیدار بشوید . بعد دوباره پنج دقیقه ی دیگر و در سه نوبت به این ترتیب و با ملایمت بیدارش می کنیم . سریع و تند و خشن تاثیر ندارد . با برنامه ریزی این کار انجام می گیرد . ما نماز خوان ها اگر در تامل با فرزندمان ، رفتارهای قشنگ و دوستانه نشان بدهیم ، علاقمند نماز می شوند . اگر به همسرش نشان بدهد که این همه عشق و صمیمیت در سایه تربیت دین و نماز است او هم تشویق میشود . قرآن می گوید : نمازگزاران انسانهایی مهربان ، رئوف و دوست داشتنی هستند . یک مقدار به آهنگ و محتویات نماز بیشتر دقت کنیم ، خودش جذابیت ایجاد می کند .

سوال – من و همسرم قبل از ازدواج با هم دوست بوده ایم و فکر گناهان گذشته من را آزار می دهد . آیا ازدواج ما گناهان گذشته را پاک میکند ؟ اگر بخشیده نشوم چکار کنم ؟

پاسخ - این دو بخش دارد . یکی در قبل از ازدواج که روابط ناصحیح داشته اند و دیگری بعد از ازدواج بوده است و الان توبه کرده اند . ازدواج کردن باعث بخشیدن گناهان قبلی نمیشود ، توبه باعث بخشش گناهان گذشته میشود . اگر این آقا و خانم نسبت به گناهان گذشته شان پشیمان نیستند و بگویند که چون ازدواج کردیم این کار توبه را می کند . خیر این طور نیست . حالا میشود گفت که من ارتباط را برقرار می کنم ، قصد جدی ازدواج هم دارم ، پس یکسری روابط ملایم هم باهم داشته باشیم ، آیا این مجوز میشود ؟ خیر . زیرا ما مطمئن هستیم که به ازدواج ختم میشود ؟ شاید نشد . دوم اینکه بر فرض که به ازدواج ختم شد ، باعث تکفیر گناهان قبلی نمیشود و باید توبه کنیم . آیا مطمئن هستیم که توفیق توبه پیدا میکنیم ؟ حالا ایشان توبه کرده اند و ما میگوییم که خدا بخشنده است و توبه شما را می پذیرد ولی نه اینکه چون ازدواج کرده اید باعث بخشیدن گناهتان میشود .


ممکن است این توفیقات بدست نیاید ولی ایشان توبه کرده اند . ولی این باب نشود که این دوستی ها را داشته باشیم و خلاف بکنیم چون می خواهیم ازدواج بکنیم . ازدواج چیزی را تغییر نمی دهد ، توبه باعث بخشیدن گناهان ما میشود و شاید موفق به توبه نشویم . روایت از اما م صادق (ع) داریم که هرگاه قصد کار بدی کردی ، آنرا انجام نده زیرا گاه خدا بنده را در حال ارتکاب گناهی می بیند و می فرماید : به عزت و جلال خود سوگند که دیگر او را نمی بخشم . پس اینکه باب توبه باز است نه اینکه ما بی رویه گناه بکنیم . خیر . پس چه بهتر که نسبت به خطاهای گذشته توبه کنیم و مراقب باشیم که گرفتار لغزش نشویم .

سوال - من چند سال پیش سی دی را که حاوی مسائل غیر اخلاقی بود به دو نفر دادم و نمی دانم که آنها به چند نفر دیگر داده اند . من برای جبران این گناه چکار باید بکنم ؟

پاسخ - خوب خلافی بوده که ایشان مرتکب شده است ، اشتباه کرده ، نفهمیده و سی دی هم که دیگر در دستش نیست البته آنها هم وظیفه دارند که آن را از بین ببرند . این شخصی که اینکار را کرده متوجه نبوده ، حالا توبه کند ، خدا می بخشد . ایشان ناامید نباشد . خدا می فرماید : از رحمت من ناامید نشوید . خدا خیلی مهربان است . امام سجاد (ع) می فرماید : رحمت خدا همیشه بیشتر از ماست ، پس مایوس نشوید .

سوال – بیست و دو سال دارم و برنامه شما را می بینم و احساس می کنم که می توانم بر شیطان غلبه کنم ولی چند وقتی است که شیطان خیلی به من حمله میکند . چکار کنم ؟

پاسخ - شیطان هیچ وقت نمی تواند بر ما غالب باشد ، این را قرآن کریم در سوره ی نحل می فرماید : تسلط شیطان برای کسانی است که او را می پذیرند . این طور نیست که شیطان به ما حمله کرده ما در را برای او باز کرده ایم . حمله ی شیطان دست ما نیست ، اما در را باز کردن یا بستن دست ماست . خاک و خاشاک آمدن به اتاق دست ما نیست دست باد است ولی پنجره را باز و بسته کردن که دست ماست . قرآن می فرماید : اگر پنجره دلهایتان را به روی پیام های شیطانی باز کنید می آید . آن کسانی که شیطان را قبول میکنند حمله ور می شود ولی وقتی او را نپذیرند او تسلطی بر ما ندارد . توان مقابله با شیطان خیلی خوب است و این ارزشمند است .

وقتی شیطان سراغ این جوان میآید و می بیند که از دست او در می رود و پر قدرت و پر توان خودش را از دست او نجات داد ، پس می خواهد به سراغش بیاید ولی قرآن می گوید : انسانهای متوجه کسانی هستند که همینکه شیطان دورشان می آید می فهمند و متوجه می شوند و سریع خودشان را جمع می کنند . پنجره را باز کرده بودیم که هوای خوشی بیاید ، می بینیم هوا طوفانی است سریع پنجره را می بندیم . مواظب و مراقب باشند . در را ببندید .



یکشنبه 94 شهریور 8 توسط ali ahani | نظر بدهید

دخترانی که فرار را بر قرار ترجیح میدهند

مرجع : صبریه
پدیده دختران فراری معضلی که در جوامعی که به سمت مدرنیه در حال حرکت هستند به وفور دیده می شود.
دخترانی که فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند

به گزارش افکارخبر، فرار از خانه از جمله رفتارهای ناسازگارانه ای است که بیشتر از نوجوانان و جوانان سر می زند. این مسئله با توجه به پی آمدهای سوء آن یکی از آسیب های خانوادگی و اجتماعی جامعه شناخته می شود؛ آسیبی که می تواند بهداشت روانی فرد و جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.

دختران فراری کسانی هستند که به دلایل مختلف و در اثر فشارهای ناشی از شرایط سخت زندگی، غالبا به رغم میل باطنی اقدام به ترک خانه و کاشانه خود کرده و از کانون خانواده جدا می شوند و عموما در شهری دیگر بدون داشتن مأمنی مناسب و خانه ای دائمی ساکن می شوند.

فرار از خانه در واقع زیرپا گذاشتن مقررات خانوادگی و هنجارهای اجتماعی است که اغلب به علت ترس، خشم، یا انتقام جویی در مقابل عوامل مخرب و آشفته خانوادگی و اجتماعی رخ می دهد.

اساسا پدیده ها و آسیب های اجتماعی به هر دلیلی که صورت بگیرند، نیازمند توجه خاص مسئولان هستند به ویژه اگر این موارد مربوط به زنان و دختران جامعه باشد چراکه هر آسیب وارده به زنان اجتماع به آسیب بنیان جامعه منجر می شود

تاثیر سبک زندگی مدرن بر افزایش آمار فرار از خانه


سیاوش قلی پور عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در رابطه با فرار دختران از خانه گفت: آنچه که به پدیده فرار از خانه دختران دامن می زند ایجاد دافعه در داخل خانه و ایجاد جاذبه در محیط خارج از خانه است.

وی ادامه داد: اساسا جاذبه های محیط خارج از خانه غیرواقعی بوده و دافعه فضای داخلی خانواده در این میان تاثیر بیش تری دارد.

این کارشناس مسائل اجتماعی یادآور شد: در دهه های گذشته با معضل فرار از منزل رو به رو نبودیم چرا که در گذشته الگوهای زندگی یکسانی وجود داشت.

وی با اشاره به تاثیرسبک زندگی مدرن بر زندگی افراد، تاکید کرد: در گذشته تحرک اجتماعی کم تری وجود داشت و افراد از الگوهای مشابه زندگی بهره می بردند.

قلی پور یادآور شد: باید برای حل معضل فرار از منزل ابتدا ریشه ها و سرمنشاء های این مسئله را بیابیم.

استاد دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: بروز تحرک های جدید اجتماعی و سبک های نوین زندگی از مهم ترین عواملی است که به فرار دختران از منزل دامن می زند.

این کارشناس مسائل اجتماعی اضافه کرد: جامعه پذیری در میان گذشتگان حتی برای قرن ها یکسان بود، در حالی که در دنیای امروز افراد کاملا سبک های متفاوتی از جامعه پذیری را تجربه می کنند.

وی افزود: تناقض و تفاوت های والدین و فرزندان به دلیل انتظارات کامل از زندگی منجر به تناقض و تضاد میان آنها خواهد شد و آنها را از همدیگر دور خواهد کرد و احتمالا موجب ترک خانه توسط آن ها خواهند شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به دلایل دیگر فرار از منزل، ادامه داد: تغییرات نسلی نیز یکی دیگر از عوامل تشدید کننده فرار از خانه است.

این کارشناس مسائل اجتماعی خاطرنشان کرد: والدین به دلیل داشتن تصورات متفاوت از دنیای بیرون، با گذشت زمان متوجه تغییرات نسلی ایجاد شده در فرزندان خود نخواهند شد و اغلب سعی بر تحمیل نظر خود بر فرزندان دارند. همین تصورات متفاوت در مسائلی همچون ازدواج و یا آداب زندگی منجر به شکسته شدن تفاهم میان دو نسل خواهد شد و فرزندان نیز ساده ترین راه یعنی ترک خانه را انتخاب خواهند کرد.

وی با بیان عامل سوم فرار از خانه، یادآور شد: آسیب هایی که در دل خانواده وجود دارد، همچون طلاق و یا ناسازگاری با نامادری و یا ناپدری انگیزه هایی فراتر از خانه را در دختران افزایش خواهد داد.

این استاد دانشگاه تاکید داشت: مصرف گرایی که امروز توسط رسانه های خارجی ترویج می‌شود یکی دیگر از عوامل افزایش ناسازگاری ها در میان والدین و فرزندان است.

قلی پور با اشاره به راه حل های پیشگیری از فرار از خانه دختران، افزود: والدین نباید تنها دید تک بعدی به زندگی داشته باشند. باید علاوه بر مسائل اقتصادی، تامین محبت کافی را در زندگی مد نظر قرار دهند.

نهادهای اجتماعی وظیفه هشدار دادن عواقب فرار از منزل دختران را عهده دارند

جهانگیر کرمی عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار داشت: خانواده به عنوان مهم ترین نهاد اجتماعی همواره تلاش داشته تا نیارهای اساسی اعضای خود را به نحو احسن برآورده کند.

این روانشناس ادامه داد: با توجه به تغییرات اجتماعی و سرعت آن و همچنین بحران هایی که در جامعه و خانواده بوجود آمده است، برخی از افراد قادر نیستند خود را با شرایط جدید انطباق دهند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه گاهی در خانواده نیازهای مختلف دختران به‌ ویژه نیازهای عاطفی آنان بر آورده نمی‌شود و آنان محبت و احترام لازم را دریافت نمی‌کنند، گفت: در برخی موارد نیز با خانواده ای آشفته رو‌به‌رو هستیم که با یکسری رفتار نا مناسب همچون دعواهای طولانی، ترد کردن فرزندان، بداخلاقی، بد سرپرستی و عدم توجه به نیازهای اولیه باعث می‌ شود تا یک دختر به فکر ترک خانواده افتاده و به عواقب آن توجه نکند.

وی خاطرنشان کرد: گاهی محرک‌ها و برانگیزنده‌های خارجی مانند دوستان نامناسب و ناباب بر فرار از خانه تاثیر گذار است.

این استاد دانشگاه با اشاره به آسیب‌های وارده به دختران فراری، گفت: اغلب دختران فراری در 72 ساعت اولیه دچار آسیب‌هایی می‌شوند که حتی روی بازگشت به خانه را هم ندارند.

وی یادآور شد: اگر خانواده‌ها آموزش کافی در ارتباط با فرزندپروری و برخورد مناسب با نوجوانان را کسب کنند و فرزندان هم اطلاعات لازم را در مورد عواقب نامناسب ترک خانه دریافت کنند، یقینا شاهد کاهش میزان فرار از خانه خواهیم بود.

وی با اشاره به کمک سازمان‌های حمایتی در رابطه با فرار دختران از منزل، یادآورشد: اگر سازمان بهزیستی و سایر نهادهای متولی چتر حمایتی مناسبی را از دختران فراری داشته، و هشدارهای لازم را در مورد عواقب سنگین فرار از منزل را از طریق رسانه اعلام کنند، شاهد آسیب‌های کمتری خواهیم بود.



یکشنبه 94 شهریور 8 توسط ali ahani | نظر بدهید

ختم غریبانه یک شهید مدافع حرم9

در میان شرکت‌کنندگان خبری از ایرانی‌ها نیست. اما جای خالی جاماندگانِ از قافله‌ی شهدا به چشم می‌خورد. فاطمیون هنوز غریب‌اند؛ چه آنان که در سوریه از حریم آل‌الله دفاع می‌کنند و چه کسانی‌که در این راه شربت شهادت را سر می‌کشند. و این آیندگان هستند که کار بزرگ این رزمندگان بدون مرز را درک خواهند کرد.

به گزارش پارس به نقل از عقیقجمعیت اندکی دورتادور مسجد نشسته اند به علاوه عکسی از شهید که در وسط جمع که در کنار حلوا و خرما و قرآن قرار گرفته. غربت و مظلومیت تنها واژه ها برای توصیف ختم شهید 18 ساله لشکر فاطمیون است. چهره ها نشان می دهد همین اندک مردمی که حضور دارند همه اهل افغانستان هستند.

مادر به همراه زن های بزرگ فامیل کنار هم نشسته اند و جز قرآن خوان صدایی دیگری در فضای مسجد نیست. انگار هیچ یک از افراد جمع هنوز شهادت "مهدی" را باور نکرده اند. همه آرامند. مادر چند روزی بیشتر نیست که برای تشییع پیکر فرزند از افغانستان به تهران آمده. حرف هایم را خوب متوجه نمی شود تا از او درباره فرزندش سوال می کنم زن عموی شهید جواب می دهد " مادرش نمی تواند صحبت کند تازه از افغانستان برگشته"

حرف که از جوان تازه به شهادت رسیده می رسد مادر اشک هایش جاری می شود اشک های جاری شده ی مادر مثل آتشی بر دل دیگران همه را به گریه وامیدارد. طولی نمی کشد که مردم برای دلداری به مادر از راه می رسند. با همان لهجه شیرین افغانستانی مادر زیر لب جملاتی را با آهنگ خاصی زمزمه می کند و خانم های دیگر با مادر همراه می شوند.

با شنیدن صحبت های زن عموی شهید گریه های مادر اوج می گیرد و زن عمو ادامه می دهد: " گفته بود مادر، می خواهم جای دوری بروم اگر در این مدت کاری کردم مرا ببخش. مادر گفته بود اینطور نگو تو را به خدا و پیغمبر بخشیدم. بعدهم پرسیده بود مگر کجا میخواهی بروی که اینطور خداحافظی می کنی؟ چند ماه بعد از سوریه زنگ می زند که من برای جنگ آمده ام. تا قبل از اینکه تلفن کند چیزی از سوریه رفتن به ما نگفته بود"

زن ها دور مادر را گرفته اند تا او را دلداری دهند. زن عموی شهید که ساکن تهران است از اسیر شدن مهدی می گوید: "گفته بود 25 روز بعد برمی گردد اما خبری نشد. از فاطمیون با ما تماس گرفتند که مهدی اسیر شده. چند وقت بعد هم به برادرش زنگ زدند و خبر دادند به شهادت رسیده"

هنوز همان جمعیت اندک تنها شرکت کنندگان مراسم ختم جوان تازه به شهادت رسیده افغانستانی هستند. توی حیاط تعداد بیشتری از مردها برای استقبال از مهمانان جلوی در ورودی مسجد ایستاده اند و تعدادی هم در داخل مسجد به سخنان سخنران گوش می دهند.

حتی اگر همه برادرانم شهید شوند ناراحت نمی شوم

اکثر خانواده شهید "مهدی احمدی" در افغانستان زندگی می کنند. خواهرها در همان افغانستان هستند و فقط مادر و یکی از برادرها در مجلس حضور دارند. برادر اگرچه لباس مشکی به تن دارد اما ناراحتی در چهره اش دیده نمی شود خودش می گوید با اینکه برادرمان شهید شده ولی اگر دیگر برادرانم شهید شوند و از دستشان بدهم باز هم ناراحت نمی شوم.

 در بین صحبت ها از میل و رغبت خودش برای رفتن به سوریه هم می گوید، قرار بود زمانی که مهدی برمی گردد خودش برود ولی قسمت مهدی شهادت شد و برادر به اجبار در همان افغانستان ماند. برادر از بی خبر رفتن مهدی می گوید:"دیده بود بچه های افغانستانی به سوریه می روند و چون باهم رفیق بودند دلش میخواست مدافع حرم شود. خانواده ماهم شیعه هستند وعلاقه خاصی به حضرت زینب(س) دارند."

خوشحال است که برادرش به شهادت رسیده چون اعتقاد دارم خدا بنده های خوب خودش را گلچین و شهید می کند و ادامه می دهد: "چیزی از رفتن به سوریه نگفته بود. مدتی را به ایران آمد و بعد هم به سویه رفت. اگر هم می گفت ما مخالفتی نمی کردیم. بعد از یک ماه زنگ زد و گفت که به سوریه آمده و حالش خوب است. ماهم گفتیم هرکجا هستی سلامت باشی"

پدر و عموها عضو حزب وحدت افغانستان هستند. شیعیانی که با کمک امام خمینی(ره) و تشکیل حزب وحدت به عضویت این حزب درآمدند و سال ها در جریان جنگ های افغانستان علیه طالبان جنگیدند و امروز فرزندان‌شان به تبعیت از بزرگ ترها که روزی برای دفاع ار دین و عقیده پا به میدان های سخت جنگ افغانستان گذاشتند، در سوریه و کیلومترها دورتر از محل زندگی برای دفاع ار حرم حضرت زینب(س) به میدان نبرد با تکفیری ها می روند.

برادر شهید "مهدی احمدی" اضافه می کند: "همه خانواده ائمه را دوست داریم و در آرزوی این هستیم که در راه خدا شهید شویم و این افتخار ماست که از حرم عمه سادات دفاع کنیم."

در میان شرکت‌کنندگان خبری از ایرانی‌ها نیست. اما جای خالی جاماندگانِ از قافله‌ی شهدا به چشم می‌خورد. فاطمیون هنوز غریب‌اند؛ چه آنان که در سوریه از حریم آل‌الله دفاع می‌کنند و چه کسانی‌که در این راه شربت شهادت را سر می‌کشند. و این آیندگان هستند که کار بزرگ این رزمندگان بدون مرز را درک خواهند کرد.

 

منبع:دفاع پرس



یکشنبه 94 شهریور 8 توسط ali ahani | نظر بدهید

زندگی روزمره در افغانستان‎ به روایت تصویر


260 سال از عمر کشور افغانستان، به عنوان یک کشور مستقل می‌گذرد و پیش از آن افغانستان جزئی از کشور ایران به حساب می‌آمده است. از آن زمان تاکنون این کشور دستخوش تحولات بسیاری شده است که "جنگ"‌های پی‌درپی و تعرض به خاک این کشور در صدر همه آن‌ها قرار دارد. درحال حاضر تعداد زیادی از مردم افغانستان به کشورهای مختلفی مهاجرت کرده‌اند و سایر مردم این کشور نیز در اشکالی از فقرزدگی و جنگ‌زدگی به زندگی خود ادامه می‌دهند.

وضعیتی که زنان و کودکان در این کشور دارند، با وجود تغییراتی که در طی سال‌های اخیر در این کشور رخ داده است، همچنان وضعیتی نامناسب و در بسیاری از موارد خشونت‌بار است. این امر به تاریخچه فرهنگی و اعتقادی مردم افغانستان بازمی‌گردد که تا به امروز همچنان به قوت خود باقی مانده‌اند. تصاویر زیر که بخشی از زندگی روزمره در افغانستان را به تصویر می‌کشند، از AFP، Getty Images و Reuters جمع‌آوری و توسط خبرگزاری مهر منتشر شده‌اند، که در زیر می‌بینیم.

alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt

 



یکشنبه 94 شهریور 8 توسط ali ahani | نظر بدهید

روغن بادام برای سفت شدن و جوانسازی پوست

DD


  روغن بادام شیرین خواص روان کننده و درمانی زیادی دارد و برای مراقبت از پوست ضروری است. این روغن در اغلب لوازم آرایشی و بهداشتی وجود دارد رنگ زرد کمرنگی دارد و بوی شیرینی می دهد.

مه شو:مزایای روغن بادام شیرین برای زیبایی و سلامت پوست اثبات شده است. روغن بادام از دانه های خشک شده از بادام شیرین استخراج  می شود. در بسیاری از مناطق جهان رشد می کند و کالیفرنیا بزرگترین سازنده  آن است.  روغن بادام از قرن ها پیش  در بسیاری از داروهای سنتی یافت می شده است.

مزایای روغن بادام برای پوست :

برای افرادی که پوست خشکی دارند بسیار موثر است . چربی آن  در صورت جذب می شود و پوسته پوسته شدن و ترک خوردگی پوست را درمان می کند. کسانی که پوستشان حساس است و آلرژی دارند ولی می خواهند از مرطوب کننده استفاده کنند بهتر است از روغن بادام استفاده نمایند. برای درمان آلرژی و التهاب پوست نیز کارا است. برای زانو، آرنج و پاشنه پا که ممکن است سفت شده باشند مناسب است. قسمتی از پوست که بریده شده است ، درمان زخم های جزئی و عفونت با روغن بادام امکان پذیر است.

نرم کننده ا ی بسیار قوی است که چربی آن به خوبی جذب می شود. چه به صورت مستقیم استفاده شود چه در مرطوب کننده های دیگر وجود داشته باشد بسیار موثر است. برای روشن کردن پوست نیز می تواند استفاده شود. ماساژ این روغن بر روی پوست باعث می شود PH پوست در حد متعادل بماند و رطوبت پوست حفظ شود.

بسیاری از مردان و زنان با حلقه های تیره رنگ زیر چشم خود مبارزه می کنند.. خستگس طولانی مدت ، عادات بد غذایی،  خواب ناکافی باعث بروز حلقه های تیره رنگ زیر چشم می شوند. پوست زیر چشم بسیار ظریف است و به سرعت رطوبت را از دست می دهد. هر شب از روغن بادام در زیر چشم استفاده کنید و با دست ماساژ دهید تا پوست زیر چشم شما بهبود یابد. ماساژ باعث می شود که خون به گردش بیفتد و رطوبت ایجاد شود. مخلوط کردن عسل با روغن بادام و ماساژ دادن این مخلوط در زیر چشم باعث از بین رفتن پف کردگی می شود . همچنین زیر چشم را روشن می کند.

روغن بادام یک منبع غنی از ویتامین E است که باعث کاهش چین و چروک های پوست می شود. استفاده از این روغن در هنگام شب بعد از شستشوی صورت موثرتر است. به طور متناوب می توانید از این روغن استفاده کنید و یا حداقل دو بار در هفته استفاده کنید.

روغن بادام دارای خواص ضد باکتریایی است که مانع از رشد عفونت بر روی جوش یا زخم می شود. همچنین رنگ جای زخم را نیز کم می کند. باعث جوان تر شدن و سفت شدن پوست می شود. برای رفع آفتاب سوختگی نیز مناسب است.

به نکات زیر توجه کنید :

روغن بادام شیرین برای پوست بی خطر است. اما روغن به دست آمده از بادام تلخ در طبیعت سمی است و برای مراقبت از پوست مناسب نیست. بنابراین، مطمئن شوید که از روغن بادام شیرین استفاده می کنید.

روغن بادام برای افرادی که به آجیل و روغن های استخراج شده از آنها آلرژی دارند مناسب نیست.

پس از آنکه برای اولین بار از این روغن استفاده کردید آن را در جای تاریک و خنک نگه دارید تا فاسد نشود.

اگر بر روی لباس بریزد لباس را لک می کند.

روغن بادام  را هم می توانید به طور مستقیم بر روی پوست استفاده کنید وهم  می توانید با مواد دیگر مخلوط کنید. برای استفاده مستقیم ، چند قطره از روغن در کف دست بریزید و به آرامی  آن را بر روی صورت و سایر نقاط بدن ماساژ دهید. اجازه دهید که روغن باعث بهبود گردش خون در منطقه ای باشد که از روغن استفاده کرده اید.  همچنین می توانید آب لیمو را با روغن بادام مخلوط کنید و برای درمان خشکی پوست و خارش و آکنه از این مخلوط استفاده کنید.

چون بادام همیشه در دسترس است روغن بادام نیز در دسترس خواهد بود. دقت کنید که کیفیت روغن بادام به کیفیت بادام بستگی دارد بنابراین سعی کنید که از روغن بادام شیرین مرغوب برای محافظت از پوستتان استفاده کنید.

 

 

 



یکشنبه 94 شهریور 8 توسط ali ahani | نظر بدهید





 

  

 

 

 

 

 

 

کل بازدید : 130000
بازدید امروز :43
بازدید دیروز : 9
تعداد کل پست ها : 717

 

دانشنامه عاشورا

 

پایگاه جامع عاشورا
ابزار و قالب وبلاگ
قطره و دریا
عِــطـر ظــهــور
خورشید تابنده عشق
شاید سخن حق
بنارانه
لحظه های آبی( دلسروده های فضل ا... قاسمی)
پژواک
شین مثل شعور
دلتنگ...
اهالی بصیرت
مهدی مشکات ـ شعرونظر
اجتماعی
بوستــــــان ادب و عرفــان قـــــــرآن
سرباز ولایت
حجت البالغه
قطره ای ازدریا
قافیه های سرگردان
سرچشمـــه فضیـلـــت ها ؛ امـــام مهــدی علیــه السلام
حبیبی حسین
چشمـــه ســـار رحمــت
سرزمین مِه وخورشید (خورشید گام سبز)
هم رنگــــ ِ خـــیـــآل
ماییم ونوای بینوایی.....بسم الله اگرحریف مایی
بی سواد
بادصبا
آقاسیدبااجازه...
ما تا آخرایستاده ایم
شبکه ما
ابـــــــــــرار
اتمام نعمت واکمال دین یعنی شیعه بودن
شــــــهدای روستای مـــکـــی کوهسرخ
"یا صاحب الزمان"
صدای پای زندگی
.:گـــــمـــــــنـامی بــــجـــــوی:.
کشاورزی درنگاه توسعه
سرباز کوثر
مشکات نور الله
مهدی یاران
چهارفصل
نقش برتر پارس
حقیقت
پاتوق دختر و پسرای ایرونی
عفاف و حجاب
مکنون
  • صفحه اصلی
  • پست الکترونیک
  • آرشیو وبلاگ
  • پیام رسان
  • مطالب پیشین
    آرشیو مطالب

    ویرایش
    وصیت شهدا
    وصیت شهدا
    آمار و اطلاعات

    بازدید امروز :43
    بازدید دیروز :9
    کل بازدید :130000
    تعداد کل یاد داشت ها : 717
    آخرین بازدید : 103/9/29    ساعت : 6:34 ص
    درباره وبلاگ
    ویرایش
    لینک دوستان
    ویرایش
    آمار و اطلاعات

    بازدید امروز :43
    بازدید دیروز :9
    کل بازدید :130000
    تعداد کل یاداشته ها : 717
    103/9/29
    6:34 ص

    کد ساعت

  • کاناپه
  • مشخصات مدیروبلاگ
     
      ali ahani[2]



    خبر مایه
    لوگوی دوستان
     
    پیوند دوستان
     
    قطره و دریا عِــطـر ظــهــور خورشید تابنده عشق شاید سخن حق بنارانه لحظه های آبی( دلسروده های فضل ا... قاسمی) پژواک شین مثل شعور دلتنگ... اهالی بصیرت مهدی مشکات ـ شعرونظر اجتماعی بوستــــــان ادب و عرفــان قـــــــرآن سرباز ولایت حجت البالغه قطره ای ازدریا قافیه های سرگردان سرچشمـــه فضیـلـــت ها ؛ امـــام مهــدی علیــه السلام حبیبی حسین چشمـــه ســـار رحمــت سرزمین مِه وخورشید (خورشید گام سبز) هم رنگــــ ِ خـــیـــآل ماییم ونوای بینوایی.....بسم الله اگرحریف مایی بی سواد بادصبا آقاسیدبااجازه... ما تا آخرایستاده ایم شبکه ما ابـــــــــــرار اتمام نعمت واکمال دین یعنی شیعه بودن شــــــهدای روستای مـــکـــی کوهسرخ "یا صاحب الزمان" صدای پای زندگی .:گـــــمـــــــنـامی بــــجـــــوی:. کشاورزی درنگاه توسعه سرباز کوثر مشکات نور الله مهدی یاران چهارفصل نقش برتر پارس حقیقت پاتوق دختر و پسرای ایرونی عفاف و حجاب مکنون
    قالب وبلاگ